ON AIR

ຟັງວິທະຍຸ FM103.7Mhz ອອນລາຍ
Listen to Radio FM103.7Mhz Online

ຄຸນປະໂຫຍດຂອງຊາຂຽວ

ຜູ້ທີ່ມັກກິນນ້ຳຊາຮູ້ບໍ່ວ່າຊາຂຽວ ມີປະໂຫຍດຫລາຍຢ່າງ. ຊາຂຽວປະກອບດ້ວຍສານອາຫານທຳມະຊາດຈຳນວນ ຫລາຍ ມີສານໂພລີຟີນອນ ມີຄຸນປະໂຫຍດໃນການເປັນສານຕໍ່ຕ້ານອັອກຊີເດັນຢ່າງແຮງ ແລະ ມີລິດໃນການ ປ້ອງກັນມະເຮັງດ້ວຍ. ຊາຂຽວສາມາດສົ່ງເສີມການປິ່ນປົວດ້ວຍເຄມີບຳບັດໄດ້ດ້ວຍ. ນອກຈາກນີ້, ຊາຂຽວ ຍັງ​ມີ​ຜົນ​ດີ​ຕໍ່​ໂຣກຫົວ​ໃຈ ​ແລະ ຊ່ວຍ​ຫລຸດ​ລະດັບ​ໄຂມັນ​ໃນ​ເສັ້ນ​ເລືອດ. ນອກ​ນີ້ຍັງ​ມີ​ການ​ນຳ​ຊາ​ຂຽວມາ​ໃຊ້​ໃນ​ການ​ປ້ອງ​ກັນ ​ແລະ ປິ່ນປົວ​ໂຣກພະຍາດ​ຫລາຍ​ຢ່າງ​ເຊັ່ນ: ປ້ອງ​ກັນ ​ແລະ ຫລຸດ​ຄວາມ​ສ່ຽງ​ໃນ​ການ​ເປັນ​ໂຣກມະ​ເຮັງ, ​ໄຂມັນ ຄໍ​ເລັສ​ເຕີຣອນ ​ແລະ ​ໄຕ​ຣກຼີ​ເຊີ​ໄຣ, ຄວາມດັນ​ເລືອດ, ຫລຸດ​ການ​ເກາະ​ກຸ່ມ​ຂອງ​ເມັດ​ເລືອດ, ​ໂຣກຫົວ​ໃຈ, ​ໂຣກຕັບ ​ແລະ ​ເຫືອກ​ອັກ​ເສບ.