ON AIR

ຟັງວິທະຍຸ FM103.7Mhz ອອນລາຍ
Listen to Radio FM103.7Mhz Online

ນີ້ຄືສີ່ງທີ່ຈະເກີດຂຶ້ນກັບຮ່າງກາຍຂອງທ່ານ ພຽງແຕ່ກິນກະຈຽບທຸກມື້.

ກະຈຽບມີປະໂຫຍດຕໍ່ສຸຂະພາບຫຼາຍ ກະຈຽບສາມາດນຳເອົາມາເຮັດປະໂຫຍດໄດ້ຫຼາຍຢ່າງແຕ່ໂດຍທົ່ວໄປແລ້ວມັກຈະເສີບຄູ່ກັບຜັກອຶ່ນໆ.

ກະຈຽບຂຽວ ຫຼື ອີກຊື່ຄື Abelmoschus esculentus ຫຼື Hibiscus esculentus ເປັນຜັກທີ່ຄົນທົ່ວໂລກໃຊ້ໃນການບໍລິໂພກ ແມ່ນແລ້ວ….. ຄົນທົ່ວໂລກນິຍົມກິນກະຈຽບຖີງວ່າຜີວມັນຈະມື່ນ, ລັກສະນະຄ້າຍມືຜູ້ຍິງເຮັດໃຫ້ມີລົດຊາດຝາດໆບໍ່ຄ່ອຍແຊບ

ຖ້າມີສີ່ງໜື່ງທີ່ກ່ຽວຂ້ອງກັບການມີຮູບຮ່າງທີ່ດີແລ້ວ ພວກເຮົາຈະເຫັນວ່າກະຈຽບມີປະໂຫຍດຕໍ່ສຸຂະພາບຫຼາຍ ກະຈຽບສາມາດນຳເອົາມາເຮັດປະໂຫຍດໄດ້ຫຼາຍຢ່າງແຕ່ໂດຍທົ່ວໄປແລ້ວມັກຈະເສີບຄູ່ກັບຜັກອຶ່ນໆ ກິນກັບເຂົ້າ ແລະ ນໍ້າຊຸບບາງທີ່ການຄົ້ນຄ້ວານີ້ຈະຊ່ວຍໃນການຕັດສິນໃຈນຳກະຈຽບມາເປັນສ່ວນໜື່ງໃນເມນູອາຫານຕໍ່ໄປຝນມື້ຂ້າງໜ້າໄດ້.

ຈາກການສຶກສາທີ່ຕີພີມໃນວາລະສານຕ່າງໆແພດຈີ໋ຫລິນ ປີ 2005 ຄົນທີ່ນິຍົມບໍລິໂພກກະຈຽບຂຽວສະແດງໃຫ້ເຫັນເຖິງການປັບປຸງພະຍາດໄຕ ຫຼື ພະຍາດທີ່ກ່ຽວກັບໄຕ ການສືກສານີ້ໄດ້ແບ່ງອອກເປັນ 2 ກຸ່ມ ກຸ່ມທີ່ໜຶ່ງຮັກສາດ້ວຍກະຈຽບຂຽວ ແລະ ກຸ່ມທີ່ສອງຮັກສາດ້ວຍວິທີການບໍາບັດແບບດັ່ງເດີມເປັນເວລາ 6 ເດືອນ ໃນຕອນທ້າຍຂອງການສຶກສາພົບວ່າບໍ່ມີການປ່ຽນແປງໃນກຸ່ມທີ່ຮັກສາດ້ວຍການແພດແບບດັ່ງເດີມ ແຕ່ກຸ່ມທີ່ໃຊ້ກະຈຽບເຂົ້າໃນການຮັກສາກັບພົບວ່າມີການຫລຸດລົງຂອງໂປຣຕິນໃນປັດສະວະ ແລະ ກົດຍູຣິກ

ຕັບ.

ໃນປີ 2011 ມີການສຶກສາທີ່ຕີພິມໃນວາລະສານການແພດຊາອຸດິ ໃນຫົວຂໍ້ຄວາມສາມາດຂອງກະຈຽບຂຽວໃນການປ້ອງກັນໂຣກໄຕກະຈຽບຂຽວຖືກພົບວ່າສາມາດປ້ອງກັນການຕໍ່ຕ້ານປະຕິກິລິຍາທາງເຄມີທີ່ມີສ່ວນໃນການທຳລາຍໄຕໄດ້ເພາະການເຮັດວຽກຂອງສານຕ້ານອະນຸມູນອິດສະຫຼະ.

ພະຍາດເບົາຫວານ

ຕາມການສຶກສາທີ່ຕີພິມໃນວາລະສານເພສັນສາດ ແລະ ຊີວະວິທະຍາກ່າວວ່າສານທີ່ສະກັດຈາກກະຈຽບສາມາດປ້ອງກັນຮ່າງກາຍຕໍ່ຕ້ານພະຍາດເບົາຫວານໄດ້ ມີໜູທີ່ເປັນໂຣກເບົາຫວານໄດ້ຮັບການຮັກສາໂດຍກະຈຽບໄປ ແລະ ການວິໄຈພົບວ່າລະດັບນໍ້າຕານໃນເລືອດຂອງໜູຫລຸດລົງ ແລະ ລະດັບໂຄ່ງຮ່າງໄຂມັນກໍ່ຢູ່ໃນເກນປົກກະຕິ ແຕ່ເດີມພົບວ່າເຄີຍມີການນໍາກະຈຽບມາຮັກສາພະຍາດເບົາຫວານ

ພະຍາດມະເຮັງ

ຍັງມີອີກໜຶ່ງການສຶກສາທີ່ສະແດງໃຫ້ເຫັນເຖິງຄວາມສາມາດໃນການຕໍ່ສູ້ກັບພະຍາດມະເຮັງຂອງກະຈຽບ ນັກວິໄຈໄດ້ຄົ້ນພົບສານເລຄຕິນ ( ໂປຣຕີນຊະນິດໜຶ່ງທີ່ຍຶດຕິດກັບເນື້ອຫຸ້ມເຊວ ) ທີ່ຫາກໍ່ຄົ້ນພົບເມື່ອບໍ່ດົນມານີ້ໃນກະຈຽບ

Abelmoschus esculentus ( AEL ) ຕາມຄວາມຈິງແລ້ວຕົວການທີ່ເຮັດໃຫ້ເຊວທີ່ຢູ່ໃນມະເຮັງເຕົ້ານົມຂອງມະນຸດຕາຍ ໃນຫຼອດທົດລອງຄິດເປັນ 72% ແຕ່ຢ່າງໃດກໍ່ຕາມການທົດລອງນີ້ກໍ່ເປັນພຽງການທົດລອງຂັ້ນຕົ້ນເທົ່ານັນ

ຄວາມຊືມເສົ້າ

ກະຈຽບມີສານຟິນນໍຣ (Phenol) ສູງ ແລະ ສານຟຣາໂວນອຍ (Flavonoid) ອີກດ້ວຍ ສີ່ງນີ້ອາດຈະເປັນເຫດຜົນທີ່ເຮັດໃຫ້ກະຈຽບຊ່ວຍຕໍ່ສູ້ກັບພາວະຊືມເສົ້າ ນັກວິໄຈຈາກມະຫາວິທະຍາໄລວິທະຍາສາດການແພດມາຊານດາຣັນຕັດສິນໃຈທີ່ຈະທົດສອບຜົນກະທົບຕໍ່ອາລົມ ຜົນການທົດສອບສະແດງໃຫ້ເຫັນວ່າສານສະກັດຈາກເມັດກະຈຽບມີຄວາມສາມາດໃນການຍົກລະດັບທາງອາລົມໃນບາງຄັ້ງກໍ່ເຮັດໜ້າທີ່ເປັນພຽງແກ້ຄວາມຊືມເສົ້າທົົ່ວໄປ