ສະຫງວນລິຂະສິດ © ສະຖານີ ວິທະຍຸກະຈາຍສຽງແຫ່ງຊາດລາວ

ວິທະຍຸກະຈາຍສຽງແຫ່ງຊາດລາວ

Lao National Radio

   ຕັ້ງໜ້າຜັນຂະຫຍາຍມະຕິກອງປະຊຸມໃຫຍ່ ຄັ້ງທີ XI ຂອງພັກ ເຂົ້າສູ່ຊີວິດຕົວຈິງ

ປະໂຫຍດຂອງມາກໂມອ່ອນ

ສາມາດ​ນຳ​ມາ​ຕົ້ມ​ຈືດ ​ແລະ ຕົ້ມ​ກິນ​ກັບ​ແຈ່ວ ຫຼື ປົ່ນ​ໄດ້​ທຸກ​ຊະນິດ ​ເພາະໝາກ​ໂມ​ອ່ອນອຸດົມ​ໄປ​ດ້ວຍ​ວິຕາມິນ​ຊີ ​ແລະ ຟົດ​ສະ​ຟາ​ດ ​ເໝາ​ະ​ເປັນ​ອາຫານຫຼຸດຄວາມ​ອ້ວນ ​ເພາະ​ໃຫ້​ພະລັງງານ​ຕໍ່າ​ສານ​ອາຫານ​ທີ່​ໜ້ອຍ ​ແຕ່​ຣົດ​ຊາດ​ທີ່​ເຢັນ​ຂອງໝາກ​ໂມ​ກໍຊ່ວຍ​ໃນ​ເລື່ອງ​ລະບົບ​ຂັບ​ຖ່າຍ ​ແລະ ລະບົບ​ຍ່ອຍ​ອາຫານ​ ແລະ​ຍັງ​ມີ​ຄຸນຄ່າ​ທາງ​ສະໝຸນ​ໄພ​ອີກ​ດ້ວຍ​ເຊັ່ນ: ຮາກ​ມີ​ນໍ້າ​ຢາງ​ໃຊ້​ກິນ​ແກ້​ອາການ​ຕົກ​ເລືອດ​ຂອງ​ແມ່ຍິງ​ລຸ​ລູກ,​ ໃບ​ໃຊ້​ຊົງ​ເປັນ​ຢາຫຼຸດ​ໄຂ້​, ໝາກມີ​ຄຸນສົມບັດ​ເປັນ​ຢາ​ເຢັນ ຊ່ວຍ​ລະບາຍ​ຂັບ​ປັດ​ສະວະ, ຊ່ວຍ​ຍ່ອຍ​ອາຫານ,​ ແກ້​ເບົາຫວານ ​ແລະ ດີ​ຊາງ, ​ເມັດ​ມີ​ໂປຣຕີນ​ສູງ​ຊ່ວຍ​ບຳລຸ​ງຮ່າງກາຍ, ປອດ ​ແລະ ສະໝອງ.