ສະຫງວນລິຂະສິດ © ສະຖານນີ ວິທະຍຸກະຈາຍສຽງແຫ່ງຊາດລາວ

ວິທະຍຸກະຈາຍສຽງແຫ່ງຊາດ

Lao National Radio

ຊົມເຊີຍ ວັນສ້າງຕັ້ງພັກປະຊາຊົນປະຕິວັດລາວ
ຄົບຮອບ 65 ປີ ຢ່າງສຸດໃຈ

ສານອາຫານສຳຄັນໃນໝາກໂມ

  1. ໄລໂຄປິນ (Lycopene) ຊ່ວຍໃນການຕ້ານອະນຸມູນອິດສະຫລະຊ່ວຍຫລຸດຄວາມສ່ຽງໃນການເກີດໂຣກມະເຮັງແລະໂຣກຫົວໃຈ
  2. ເບຕາແຄໂລທິນ (Beta-carotene) ເປັນສານທີ່ຮ່າງກາຍນຳມາໃຊ້ເພື່ອປ່ຽນເປັນວິຕາມິນເອຊ່ວຍບໍາລຸງຜິວພັນເເລະເສັ້ນຜົມໃຫ້ແຂງແຮງອີກດ້ວຍ
  3. ຊີລລູໄລ (Citruline) ຊ່ວຍຂະຫຍາຍເສັ້ນເລືອດເຊິ່ງເປັນຜົນດີຕໍ່ລະບົບພູມຄຸ້ມກັນ