ສະຫງວນລິຂະສິດ © ສະຖານີ ວິທະຍຸກະຈາຍສຽງແຫ່ງຊາດລາວ

ວິທະຍຸກະຈາຍສຽງແຫ່ງຊາດ

Lao National Radio

ຊົມເຊີຍ ວັນສ້າງຕັ້ງວິທະຍຸກະຈາຍສຽງແຫ່ງຊາດລາວ ຄົບຮອບ 60 ປີ
(13 ສິງຫາ 1960-13 ສິງຫາ 2020) ຢ່າງສຸດໃຈ

ຫມາກສະຕໍເບີຣີ່

ຫມາກສະຕໍເບີຣີ່ ອຸດົມໄປດ້ວຍຄຸນຄ່າທາງໂຄສະນາການສູງແລະໃຫ້ແຄລຣໍຣີ່ຕໍ່າ ມີວິຕາມິນຊີສູງ ທີ່ສຳຄັນຄືໝາກສະຕໍເບີຣີ່ ມີສານແອນໂທໄຊຍານິນເປັນແຫຼ່ງລວມຂອງສານສີແດງ ຊື່ງເປັນສານຕ້ານອະນຸມູນອິດສະຫລະ ໃນປະລິມານທີ່ຫລາຍກວ່າຫມາກໄມ້ຊະນິດອື່ນ ເສັ້ນໃຍອາຫານຂອງສະຕໍເບີຣີ່ ຊ່ວຍຫລຸດລະດັບຄໍເລສເຕີຣໍແລະຄວາມສ່ຽງມະເຮັງລຳໄສ້ ແລະຍັງຊ່ວຍເສີມສ້າງການທຳງານຂອງລະບົບການຍ່ອຍອາຫານແລະການຂັບຖ່າຍໃຫ້ດີຂຶ້ນ.