- 1. ໝາກເຜັດ: ມີສານແຄບໄຊຊິນ (capsaicin) ຈະເຮັດໃຫ້ຊ່ວຍໃນການໄຫລວຽນຂອງເລືອດໃນຮ່າງກາຍຂອງເຮົາ ແລະຊ່ວຍໃນການທີ່ຈະເຮັດໃຫ້ເກີດຄວາມເຢັນບໍລິເວນປາຍນິ້ວມື ແລະ ນິ້ວຕີນຫລຸດລົງ.
- 2. ກະທຽມ: ຈະຊ່ວຍເພີ່ມການໄຫລວຽນຂອງເລືອດ ໂດຍສະເພາະບໍລິເວນຜິວໜັງ ສາມາດນຳມາປຸງເປັນອາຫານ ຫລື ກິນສົດໆ ໄດ້ທັນທີ.
- 3. ຂີງ: ເຊິ່ງມີສານ ຈິງເກີຣອນ (gingerol) ເຊິ່ງຈະຊ່ວຍຫລຸດໂຄເລດເຕີລໍຊະນິດທີ່ບໍ່ດີໃນຮ່າງກາຍ ແລະ ຊ່ວຍເຮັດໃຫ້ຫລອດເລືອດບໍ່ແຂງໂຕ.
- 4. ຂ່າ: ຈະມີປະໂຫຍດໃນການບຳລຸງທາດໄຟ ແລະຊ່ວຍຍ່ອຍອາຫານແຖມຍັງຊ່ວຍແກ້ອາການປຸ້ນທ້ອງຮາກ ຊ່ວຍຫລຸດຂີ້ກະເທີ່ ບຳລຸງຮ່າງກາຍ ແລະ ຍັງຊ່ວຍເພີ່ມການໄຫລວຽນຂອງເລືອດ ເປັນສະໝຸນໄພຕ້ານມະເຮັງນໍາອີກ.
- 5. ຫວ້ານຫົດ: ເປັນພືດທີ່ມີຣົດຮ້ອນ ເຊິ່ງມີວິຕາມິນເອ ບີ12 ແລະ ຍັງມີແຄລຊຽມ ຊ່ວຍລະບົບການຍ່ອຍອາຫານ ແລະ ຈຸກ ສຽບໃນກະເພາະອາຫານນໍາອີກ.
- 6. ກະເພົາ: ໃບສົດມີນ້ຳມັນຫອມລະເຫີຍ ເຊິ່ງປະກອບດ້ວຍ linalool methyl chavicol ສັບພະຄຸນ ເປັນຢາຂັບລົມ ຊ່ວຍຫລຸດອາການຈຸກສຽບ ຍິ່ງຖ້ານຳໃບສົດມາຄັ້ນໃຫ້ເປັນນ້ຳຊ່ວຍໃນການຂັບຂີ້ກະເທີ່ ຂັບເຫື່ອ ແຕ່ຖ້າຫາກມີແຜ ຫລື ເປັນພະຍາດຜິວໜັງ ນຳນ້ຳກະເພົາທີ່ຄັ້ນແລ້ວມາທາບໍລິເວນຜິວໜັງເຊິ່ງຈະຊ່ວຍຂ້າເຊື້ອຈຸລິນຊີໄດ້ໃນບາງຊະນິດ ນອກຈາກນີ້ຍັງສາມາດປ້ອງກັນຍຸງໄດ້ດົນ 2 ຊົ່ວໂມງ.
- 7. ບົວລະພາ: ເລືອກໃຊ້ແຕ່ໃບຄັ້ນເອົານ້ຳປະມານ 1 ຖ້ວຍ ມາປະສົມກັບນ້ຳເຜິ້ງ ກິນແກ້ໄອ ຈະຊ່ວຍຫລຸດອາການຫລອດລົມອັກເສບ ແລະຍັງສາມາດຊ່ວຍໃນການຂັບເຫື່ອໄດ້ດີນໍາອີກ.
- 8. ກະເດົາ: ມີຄຸນຄ່າທາງອາຫານໄດ້ແກ່ ໂປຕີນ ຄາໂບໄຮເດດ ແຄຊຽມ ຟອດຟໍລັດ ເຫລັກ ເສັ້ນໃຍ ເບຕ້າແຄໂລທີນ ວິຕາມິນເອ ວິຕາມິບີ1 ແລະ 2 ວິຕາມິນຊີ ແລະ ໄນອາຊີນ ປະໂຫຍດຂອງກະເດົາ ມີສັບພະຄຸນບຳລຸງທາດໄຟ ສ້າງພູມຕ້ານທານໃຫ້ຮ່າງກາຍ ແລະ ແກ້ໄຂ ຊ່ວຍໃຫ້ຂັບຖ່າຍລະອຽດ ຂັບຖ່າຍຄ່ອງ ແລະ ຊ່ວຍໃຫ້ນອນຫລັບສະບາຍ ສ່ວນໃຫຍ່ຈະນິຍົມນຳດອກ ແລະໃບນຳມາກິນ.